Kycklingjärpar i gräddsås med pressgurka

 

 

Ingredienser

900 g potatis

Järpar
5 msk ströbröd
1-2 dl Crème Fraiche
1 ägg
500 g kyckling färs
1 msk senap
1/2 tsk salt gärna Dijon
2 krm peppar
1 msk olja

Sås

2 1/2 grädde
1/2 kycklingbuljongtärning
Persilja /torkad
Dragon/torkad
Soja

Gruka
1 msk strösocker
2 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 gurka

Gör så här

Koka potatisen.

Järpar: Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt stå och svälla ett par minuter. Rör om någon gång.

Blanda färsen väl i ströbrödsblandningen och krydda med senap, salt och peppar. Forma järpar av färsen med en blöt sked.

Bryn järparna runt om i oljan i en stekpanna. Häll i grädde, mjölk och smulad buljongtärning. Låt sjuda under lock ca 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

Servera järparna i sås med potatis och pressgurka.

Gurka: Blanda en lag av socker, vinäger och salt i en bunke. Rör tills sockret löst sig. Hyvla gurkan tunt, gärna med en osthyvel eller potatisskalare. Vänd ner gurkan i lagen. Rör runt då och då.

Servera med kokt potatis